tisdag 5 februari 2013

Att ljuga om sin vikt

Vare sig man är normanlviktig eller fet så är vikt ett tabu-ämne. Ingen vill prata om vikt. Men ibland kommer det på tal och då kan de bli tokigt. I alla fall när det gäller mig! När det gäller oss feta (ialla fall mig) så drar man gärna bort några kilon om man ska prata om sin egen vikt. Speciellt om den som frågar är väldigt smal. Då tänker man...hon kan ju ändå inte tro att jag väger runt 100 pannor eller mer. I själva verket så väger man bra mycket mer än man medger och drar krampaktigt in magen och klämmer till med ett - Usch vad tjock jag är, väger ju för sjutton runt 75 kg. Puuhhh...
Den enda man lurar är ju sig själv för 17.

Tänk nu att jag väger 100 kg fast jag sagt att jag väger 75. Min kompis väger 60 kg.
Hon tror ju att jag har 15 kg övervikt men i själva verket är 40 kg. Herre jisses vad jag kommer få slita. Jag kommer ju inte ens att fixa att gå ner 40 kg si sådär. 15 kg är mer hanterbart och det skulle jag kunna fixa.Jag kommer ju bli genomskådad i slutändan. Jag kan ju inte säga sanningen.
- Nu har jag gått ner 5 kg! Kul, då har du bara 10 kvar! Men jag vet att så ÄR ju inte fallet. Det är BARA 35 kg kvar. Gaaa!

De som inte varit överviktiga utan hållt sin vikt stabil vet ju inte hur man ser ut när man blir stor och större. Den uppfattningen har jag i alla fall eftersom de flesta tror att jag väger betydligt mycke mindre än jag i själva verket gör. INGEN som jag känner som är normalviktig tror att jag väger så mycket. Jag har sagt till en del vad min riktiga vikt är men de tror mig inte. Men NI SMALA måste väl förstå att man INTE får göra en Gastric Bypass om man inte lider av fetma? Men om vi slutar ljuga om vår vikt så kanske di smale förstår vår jobbiga situation. En GP är ett verktyg för oss som INTE kan kontrollera kalori-intaget. Det går nämligen inte att trycka i sig massa skit efter det ingreppet.

Nej nu tycker jag att vi tjockisar ska ta och bli lite mer ärliga. För den man ljuger mest för är en själv.

Tack för ordet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar